Voor de bruiloft

Is de kennismaking naar tevredenheid en besluiten jullie ons in te huren, dan bevestig ik de afspraken over de fotografie, het aanleveren van de foto´s na de bruiloft en de kosten. Van jullie ontvang ik graag de informatie over locaties en dagplanning. Deze informatie ontvang ik het liefst uiterlijk twee weken voor de bruiloft, dan hoef ik jullie niet vlak voor jullie bruiloft nog met vragen lastig te vallen.

Het is soms handig als ik voor de bruiloft al even contact heb met de ceremoniemeester(s), bijvoorbeeld als zij verrassingen hebben ingepland die absoluut op de foto moeten komen. Geef mijn contactgegevens daarom gerust door aan de ceremoniemeester(s), zodat ze contact met mij kunnen opnemen. Uiteraard maak ik op de trouwdag zelf ook altijd even kennis met jullie ceremoniemeester(s) en kunnen verrassingen ook dan nog worden doorgegeven.

Lees verder over hoe we te werk gaan tijdens de bruiloft.

Tips ter voorbereiding
Locaties
Als jullie een fotoshoot willen, bedenk dan waar je deze fotoshoot wilt laten plaatsvinden. Kies een plek die bij jullie past. De stad, de natuur, een park of een bijzonder gebouw het zijn allemaal goede locaties. Uiteraard is het ook mogelijk om diverse locaties aan te doen als deze niet te ver van elkaar liggen. In geval van harde regen is het handig om een binnenlocatie te hebben. Mochten jullie niets weten, ik denk graag met je mee.
Accessoires
Accessoires kunnen het goed doen tijdens een fotoshoot, maar zijn zeker niet nodig. Als jullie het leuk vinden om accessoires tijdens jullie fotoshoot te gebruiken probeer dan iets te bedenken dat goed bij jullie past. Dit kan van alles zijn. Even je hippe leren jasje die je altijd aan hebt over je trouwjurk aan doen bijvoorbeeld kan heel erg leuk zijn! :-)

Helpende hand
Voor de fotoshoot kan het soms handig zijn om nog iemand mee te nemen, bijvoorbeeld om de accessoires te dragen. Meestal is het echter niet nodig en helpt het als er niemand bij de fotoshoot is om jullie af te leiden. Wil je toch iemand meenemen, bedenk dan vooraf wie jullie bij de shoot willen hebben.

Groepsfoto’s
Willen jullie graag verschillende soorten groepsfoto’s, bijvoorbeeld met alle mannen, alle vrouwen, ouders van de bruid en bruidegom, vrienden van de bruid en bruidegom, zorg dan dat je hiervoor een moment kiest waarop iedereen aanwezig is. Als de ceremoniemeester ook een lijstje van alle gewenste groepsfoto’s heeft en mij een beetje helpt bij het in goede banen leiden van de groepen, dan zorg ik er voor dat er leuke originele groepsfoto’s worden gemaakt. Bedenk wel dat het maken van goede groepsfoto’s even de tijd kost.