Tijdens de bruiloft

Omdat ik samen met mijn man Jorrit fotografeer hebben we het voordeel dat we op twee plekken tegelijk kunnen zijn. Zijn jullie tijdens de ochtend van jullie trouwdag op verschillende locaties, dan zal Jorrit naar de bruidegom gaan, terwijl ik bij de bruid blijf.

Tijdens jullie dag blijven wij zo veel mogelijk op de achtergrond. Het is jullie feest en het is onze taak om alle mooie, liefdevolle en authentieke momenten plus de kleine details vast te leggen. Ik vind het belangrijk om ook van jullie gasten goede foto´s te maken.

Alleen tijdens de fotoshoot en groepsfoto’s zal ik het heft meer in handen nemen en jullie een beetje aansturen. Tijdens jullie fotoshoot moeten jullie het vooral naar jullie zin hebben. Vaak is dit een mooi ontspannen moment in een drukke dag. Wanneer je zenuwachtig bent voor dit moment, dan zullen we er alles aandoen om je op je gemak te stellen.

Na de bruiloft volgt nog het aanleveren van de foto´s, de kleine boekjes en eventueel het fotoalbum. Lees verder over hoe we verder gaan na jullie bruiloft.

Tips ter voorbereiding
Bij jullie thuis
Als ik bij je thuis kom fotograferen dan draagt een opgeruimd huis bij aan mooie foto´s, al is dit natuurlijk ieders eigen keus en smaak. Dit geldt natuurlijk alleen voor de ruimtes waar foto´s worden gemaakt.

Elkaar de eerste keer zien
Bedenk vooraf in welke ruimte jullie elkaar voor het eerst in jullie trouwkleren zien. Een krappe hal is bijvoorbeeld niet altijd de meest geschikte plek. Het mooiste voor de foto´s is als jullie elkaar voor het eerst zien op een plek waar jullie dierbaren alles goed kunnen zien en wij als fotograaf ook een plekje hebben zonder in de weg te staan. Heb je een mooie tuin? Dan is dit bij mooi weer vaak een goede optie! Ook erg leuk is het wanneer jullie (op ons na :-)) alleen zijn op het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien, dan heb je echt even tijd voor elkaar.

In het middelpunt
Vaak zal je je in het begin wel bewust zijn van de camera’s. Maak je daar niet druk om, als je in de camera wilt kijken is dat prima, er zijn genoeg momenten waarop je niet bewust bent van de camera en die zal ik ook vastleggen. Over het algemeen zijn bruidsparen tijdens de ochtend al zo gewend geraakt aan de camera’s dat ze er daarna helemaal niet meer op letten.

De ringen
Wil je mooie close-up foto’s van jullie ringen? Geef deze dan op een rustig moment aan mij, ik zorg er dan voor dat deze mooi gefotografeerd worden.